Historie

Positiv synergie mellom to sterke firmaer med lang historie innen helsekostbransjen

Da Medica Clinical Nord med sin ledende plass innen helsekostprodukter på det skandinaviske markedet kjøpte Natumin Pharma, med sin innovasjon, produktutvikling og produksjon, ble det dannet et firma med et komplett tilbud til sine kunder. Vi utvikler, produserer og markedsfører helse- og skjønnhetsprodukter basert på innovative ingredienser og stor forskning. Vår patenterte plattform er utviklet av vår egen forskningsgruppe i samarbeid med Karolinska og Sahlgrenska institutt.
Våre ledende varemerker i kategorien kosttilskudd, medisintekniske produkter i tillegg til dermatologiske- og skjønnhetsprodukter selges først og fremst på det nordiske markedet, men også til kunder rundt om i verden.

Medica Clinical Nord

2008 Medica Clinical Nord grunnlegges sammen med et svensk og et dansk firma.
2013 SCN kjøper opp Medica Clinical Nord, hvilket resulterer i en ledende posisjon innen helsekostprodukter på det skandinaviske markedet.
2014 Oppkjøp av Nature Invest.
2016 Medica Clinical Nord kjøper opp Natumin Pharma, hvilket gir tilgang til et moderne forsknings- og produksjonsanlegg, flere patenterte produkter og ca 70 patenter.
2017 Navnebytte til MedicaNatumin.

Natumin Pharma

Natumin Pharma – som ble kjøpt opp i 2016 –  har utspring fra en lokal helsekostbutikk som ble startet i 1948 – Hälsoprodukter i Tenhult, Småland.
Kärnerud familien tok over eierskapet av Hälsoprodukter i starten av 1970-tallet og lanserte flere fremgangsrike produkter som Ecomer, Strix og Imedeen. I starten av 1990-tallet ble Hälsoprodukter solgt til Ferrosan A/S. Noen år senere ble Natumin Pharma grunnlagt.
Natumin Pharma vokste raskt med tunge investeringer i forskning og utvikling. I 2012 ble det investert  i en egen, moderne produksjonsenhet for produksjon av medisinteknisk utstyr, kosmetiske produkter, kosttilskudd og tradisjonelle vekstbaserte legemidler.
Produksjonsenheten ligger i Habo, i nærheten av Jönköping.